Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

 

ДАН ПЛАНИНА

Поводом обележавања Дана планина,  Жељко Мишић, члан планинарског друштва "Торник" одржао је предавање у школи на Златибору. Предавању су присуствовали чланови еколошке секције заједно са наставницом Снежаном Тучић (која води ту секцију), чланови Еко- патрола, планинарска секција са учитељицом Душицом Јевтовић (која води ту секцију). Ученици су се упознали са планинарском опремом и планинарским ознакама.

Жељко Мишић, члан планинарског друштва "Торник"

Видели су шта се све налази у планинарском ранцу, колико он треба да буде тежак.Чули су како се треба понашати приликом успона и приликом силаска са планине, шта треба понети од хране, како изгледа када се освоји неки врх. Гледајући слике са једне експедиције, које је имало ово планинарско друштво, пре пар година, на планину Олимп, упознати са правилним  понашањем у природи и планини. Указано им је и на неке грешке које праве почетници приликом успона на неку планину. Предавање је било јако интересантно и поучно. Стечена знања планинарска секција ће применити на пролеће, на неком свом планинарењу , на неки од врхова Златибора.

Пано у холу школе

Поводом обележавања међународног дана чистих планина планинарска секција нижих разреда у Чајетини извела је једночасовни излет до брда Оманица које се налази на златиборским падинама, а у непосредној близини школе.
Током пешачења са ученицима је вођен разговоро о потреби очувања и одржавања планина, одређивали смо стране света према знацима у природи ( маховине, мравињак, месту где сунце излази ). Деца су рецитовала стихове из песме,,Молитва шуме,,.

Чланови планинарске секције са учитељицама Анком Џамбасовић и Стевком Лазовић
Чланови планинарске секције у Чајетини

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта