Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

 

ДРУГА СЕДНИЦА ЕКО-ОДБОРА 
  
У среду, 23. октобра, у основној школи у Чајетини, одржана је друга седница Еко-одбора, као део међународног програма Еко-школе, у који је школа „Димитрије Туцовић“ укључена од септембра ове године.
Седници су присуствовали представници ученика, родитеља, учитеља, наставника, институција, удружења и организација. Утврђена је коначна листа чланова Еко-одбора и састављен је Програм рада Еко-школе са дефинисаним активностима, носиоцима појединих активности и терминима њихове реализације, пошто је  након утврђеног  тренутног стања животне средине одлучено да тема Еко-школе буде Енергија.

Једна од активности које су већ започете  је формирање Еко патрола. Одређени су ученици  трећег, четвртог, седмог и осмог разреда у Чајетини и на Златибору,  који ће бити чланови Еко патроле. Први спонзор Еко патроле је Удружење риболоваца ,,Златибор“ , које је 19. октобра на Рибничком језеру, у сарадњи са школом реализовало такмичење ученика риболовачке секције  и промоцију међународног програма Еко-школе, када су  члановима Еко-патроле уручене мајице.

На седници је започет процес израде Еко кодекса школе. Учитељи и наставници ће на часовима редовне наставе и ваннаставних активности прикупљати идеје за Еко кодекс школе, који је обавезан  део програме Еко школе.
Присутнима на седници је приказан лого школе, који су креирали ученици на часовима ликовне културе и информатике.
Договорено је да се следећа седница  Еко-одбора одржи за месец дана, а да се са реализацијом програма Еко школе отпочне  одмах, како је то и дефинисано, уз учешће свих актера у школи и ван школе, према основној идеји програма - да школа као централна установа, окупи све релеванте чиниоце у локалној заједници, како би се на квалитетан и организован начин обрађивале теме и спроводиле активности од значаја за очување и унапређивање стања животне средине.

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта