Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

 


Пета седница Еко-одбора у школској 2016/2017. години

У понедељак, 22.маја 2017. године одржана је пета седница Еко-одбора за ову школску годину. На седници је усвојен записник са претходне седнице. Координаторка Еко-школе мр Зорица Милосављевић је присутне упознала са до сада реализованим активностима. У презентовање активности укључила се и учитељица Стевка Лазовић, која је представила „Тојота пројекат“- „Велики лов на биљку“. У пројекат су укључени ученици млађих разреда, првог, другог и трећег разреда. Они су подељени у три истраживачке групе- истраживачи, мислиоци и сакупљачи. Свака група има своје активности. Израђене су ИД картице којима су представљене биљке. Истакнуто је да су све активности повезане са наставним садржајима. Зорица Милосављевић истакла је да се поред овог пројекта реализовао и Еко-пакет Тетра Пак конкурс- „Живот у еко-граду“, у коме су били најактивнији ученици осмог разреда. Рад ученика млађих разреда, трећег разреда, ушао је у ужи избор. Назив рада је „Одрживи развој Чајетине“. У оквиру ових активности, захвалницу за учешће добиће школа. Трећи пројекат је Млади еко-репортери. Ученици су имали задатак да истражују локални проблем, као и да дају предлоге за његово решавање. Учествовали су ученици шестог, седмог, и осмог разреда.

Координаторка Еко-школе истакла је и да је Дан вода обележен 22.марта, обиласком постројења у Рибници, уз стручно вођство и представљање постројења, коме се посветио директор КЈП „Водовод Златибор“. И ове године ученици су се укључили у обележавае акције „Сат за нашу планету“, која је реализована 25.марта, пригодним програмом у коме су учествовали чланови Хора, Рецитаторске секције, ученици млађих разреда, награђени ученици на конкурсу у оквиру пројекта „Златиборе, питај Тару“. Дан здравља обележен је 7.априла, у сарадњи са Домом здравља у Чајетини, предавањем о пубертету за ученике-дечаке шестог разреда, мерењем крвног притиска патронажне сестре, као и општинским квизом „Здравко“ у Дому културе у Чајетини. Дан планете Земље обележен је сарадњом са Планинарским клубом „Торник“,  предавањем о оријентирингу и касније самим такмичењем. У обележавање се посебно укључила Планинарска секција млађих разреда. Настављена је и сарадња са ЈКП „Златибор“, које је школи поклонило четинарско жбуње, које су ученици осмог разреда засадили заједно са домаром Драганом Колаковићем.

Даљи ток седнице текао је у виду планирања активности за наредни период. Најављена је реализација излета у Гостиље и Стопића пећину. У току су и припреме за Еко-вашар, који се први пут реализује ове године као Пројектни дан, последњег наставног дана.

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта