Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПРОЈЕКТНОГ ДАНА ЕКО-ШКОЛЕ

 

У петак, 12. јуна, обележен је Пројектни дан Еко-школе. У оквиру реализације програма Еко –школе и заштите животне средине, на првој седници Наставничког већа у септембру месецу, као и на четвртој седници Еко-одбора, донета је одлука о обележавању Пројектног дана Еко-школе. Одлучено је да то буде последњи наставни дан у овој школској години, са циљем да се настави са обележевањем  сваке године, као и претходне.
Учитељи и наставници су са ученицима на креативан начин обележили Пројектни дан и на редовним часовима су реализовали неку од тема из области заштите животне средине.
Учитељи и наставници су са ученицима на креативан начин обележили Пројектни дан и на редовним часовима су реализовали неку од тема из области заштите животне средине.
Учитељи су са ученицима организовали маскембал кроз центар Чајетине и Златибора. Ученици су носили маске направљене од отпадног материјала пошто се  највећи део активности током школске године у области заштите животне средине односио на отпад и управљање отпадним материјама. Овом акцијом је приказано како се на креативан начин може искористити отпад у корисне сврхе.
Ученици старијих разреда су реалзовали разне еколошке активности, а највећи део се сводио на уређење школског дворишта садницама које је школи поклонило КЈП ,,Златибор“ и на тај начин остварили изузетну сардању са школом у циљу оплемењивања школског простора и очувања природе.
Обележавањем Пројектног дана Еко-школе завршене су активности за ову школску годину, а следећа еко-тема у оквиру међународног пројекта Еко-школе биће одређена на седници Еко-одбора у августу.
На фотографијама су приказани ученици нижиг разреда са маскама и ученици виших разреда у акцијама уређења дворишта и садње цвећа.
 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта