Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

 

ЕКО-ОДБОР ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“ У ЧАЈЕТИНИ ОБЕЛЕЖИО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Међународни дан енергетске ефикасности, 5. март,  у Чајетини је обележен низом активности које је организовао Еко-одбор основне школе „Димитрије Туцовић“.
На седници Еко-одбора, која је овог дана одржана у основној школи у Чајетини, представљени су резултати досадашњег рада, а координатор програма, Зорица Милосваљевић, упознала је присутне чланове и госте са иницијативом да се на подручју читаве општине Чајетина обележи Међународни дан енергетске ефикасности укључивањем у акцију штедње електричне енергије  - Сат за планету. У том циљу је Еко-одбор упутио писмо Електродистирбуцији Чајетина и начелници Општинске управе, која је изразила спремност да се ова акција спроведе на територији општине у складу са техничким могућностима.
Гости на седници Еко-одбора су били аутори најбољих ликовних и литерарних радова пристиглих на конкурс који је крајем јануара расписан на тему очувања енергије, за све ученике основне школе Димитрије Туцовић (матичне школе и издвојених одељења). Најбољи ликовни радови су били изложени на зидовима школе, а награђене литерарне радове су прочитали њихови аутори. Награде за најбоље младе литерарне и ликовне ствараоце, у категоријама од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда, обезбедили су Основна школа и удружење грађана Златиборски круг из Чајетине.
Директорка школе, Милка Васиљевић, понудила је помоћ у организовању активности планираних за наредни период. Седници су присуствовали представници родитеља, ученика, локалне управе и локалних удружења и институција.
Основна идеја  програма Еко-школе је подстицање иницјативе да школа као централна установа, окупи све релеванте чиниоце у локалној заједници, како би се на квалитетан и организован начин обрађивале теме и спроводиле активности од значаја за очување и унапређивање стања животне средине.

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта