Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина


Деца са Златибора у интерактивном часу о Немањићима


У основној школи „Димитрије Туцовић“ на Златибору, ученици од петог до осмог разреда су учествовали у мултидисциплинарном часу посвећеном Немањићима поводом 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.
У оквиру предмета ликовне и музичке културе, верске наставе, историје и српског језика обележено је овај јубилеј. Кроз текстове које су читали ученици од петог до осмог разреда представљен је рад првог српског краља као државника, задужбинара и књижевника. У презентацији која је пратила приредбу, приказани су манастири које су Немањићиградили, а школски хор је извео химну Светом Сави на почетку и на крају часа. У осмишљавању програм који је припремљен за остале ученике, родитеље и професоре учествовала је и професорка историје Ана Васиљевић:
- Највећи акценат стављен је на Стефана Првовенчаног као државника, али и као задужбинара и књижевника јер је он био личност која се бавила разним стварима, не само државом. Овакви часови дају ученицима много целовитије знање јер су укључени у наставни процес. Суочени су са правим историјским изворима, читају та књижевна дела и помажу наставницима да осмисле овакав вид наставе и тиме су испуњени сви циљеви наставног садржаја и наставног програма. Трудимо се да имамо што више оваквих часова током школске године,    поручује професорка Васиљевић. Ученици школе на Златибору ће на овај начин који укључује више предмета обрадити и тему Нове године, а 23 априла ће имати и традиционални час посвећен дану сећања на жртве Холокауста, који су ове године одржали у чајетинској библиотеци и у Регионалном центру за образовање у Ужицу.
                                                                                                                                                  
ИЗВОР –Zlatiborpress  Чајетина

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта