Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина
Дечија недеља - млађи разреди Чајетина

Ученици и учитељи  млађих разреда  Основне школе „Димитрије Туцовић“ су током Дечје недеље, која се ове године славила под мотом „ Моје је право да живим срећно и здраво“,  од 1. до 5.октобра организовали различите активности.
Дечја недеља је почела израдом паноа посвећених Дечјој недељи. Ти панои биће истакнути на огласној табли у школи како  би ученике подсећали  на то да се може живети лепше и срећније ако развијамо другарство.
У среду, 3.октобра ученици  првог разреда су традиционално са својим учитељима посетили  Библиотеку „Љубиша Р. Ђенић“, где су бесплатно добили чланске карте  и постали најмлађи корисници.  Добили су  и прикладне поклоне од општине Чајетина, када им се обратио председник општине Милан Стаматовић. Прваци су добили по књигу Љубивоја Ршумовића „Сунчање на месечини“ од Песничких ватри златиборских, а уручио их је Арсен Ђурић, заменик председника општине.
Увече су ученици уживали гледајући позоришну представу  „Авантуре Маше и Меде“ у организацији  СЦ „Чајетина“. Позоришна представа која је била планирана за петак 5. oктобар( „Капетан Џон Пиплфокс“ у извођењу Драмског студија „Бистричак“) одложена је и изведена у уторак 9.октобра.
У четвртак, 4.октобра  ученици су са својим учитељима , а у организацији учитељица Раде Глишовић, Наташе Тодоровић и Весне Петровић  организовали приредбу у част ђака првака . Приредба је изведена на платоу испред Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. Окупио се и велики број родитеља који су уживали у пригодном програму. На крају приредбе првацима су подељени беџеви и тако  су званично  постали чланови Дечјег савеза.
У петак 5.октобра изведен је пешачки излет на Око. Уживало се у игри, дружењу, спортским активностима које  су организовали учитељи  Петар Јевремовић и Душица Јевтовић. Тако је уз сјајно расположење ученика и наставника проведен још један успешан дан у Дечјој недељи.
Осмех на лицима и задовољство учешћем у активностима , обавезују нас да се још више ангажујемо, потрудимо, да следећу Дечју недељу обележимо још креативније и занимљивије.

 


Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта