Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина
НА ОВОЈ СТРАНИЦИ МОЖЕТЕ ДОБИТИ СВЕ ПОТРЕБНЕ ПОДАТКЕ У ВЕЗИ СА УЧЕЊЕМ НА ДАЉИНУ, КАО И ОСТАЛЕ БИТНЕ ИФОРМАЦИЈЕ У ТОКУ ТРАЈАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА
   
Линк до сајта са распоредом ТВ лекција https://www.rasporednastave.gov.rs/
Линк до Портала РТС Планета где се могу пратити ТВ лекције
   

Информације о завршетку другог полугодишта

23.05.2020.

Изашле су измене и допуне школског календара за школску 2019/20. годину.

Завршетак наставе на крају другог полугодишта
-за ученике 8. разреда је 05. јун 2020. године
-за ученике од 1. до 8. разреда је 16. јун 2020. године

ТВ часови ће се реализовати до 29. маја 2020. године.

После 29. маја неће бити ТВ часова, већ ће се настава организовати по распореду часова путем платформи, Вибер група и на друге нечине као и за време ванредног стања.

У периоду од понедељка, 1. јуна 2020. године до уторка, 16. јуна 2020. године, школа организује посебне часове наставе на којима се ученицима пружа могућност да покажу бољи ниво постигнућа из одређене наставне области/теме у оквиру одговарајућег предмета, програма и активности. О намери да похађају посебне часове наставе ученици претходно обавештавају одељенског старешину. Посебни часови наставе организују се на начин који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.

За ученике осмих разреда додатни часови се организују од понедељка 01.јуна до петка 5. јуна 2020. године.

За ученике осталих разреда посебни часови се организују од понедељка 08. јуна до петка 12. јуна.

У периоду од среде, 3. јуна 2020. године до понедељка, 15. јуна 2020. године, школа организује припрему за полагање завршног испита (у даљем тексту: припремна настава), у складу са исказаним потребама ученика, а дужна је да организује припремну наставу у трајању од десет дана, у складу са законом. Изузетно, припремна настава може да се организује и као настава на даљину, у складу са препорукама надлежних органа и институција".

Када долазе у школу због посебних часова, ученици су дужни да се придржавају следећих мера за заштиту здравља:
-морају да имају заштитне маске и рукавице,
-приликом уласка у школу морају да пређу кроз дезинфекциону баријеру и дезинфикују руке
-ако имају температуру и кашаљ не треба да долазе у школу
-морају да држе међусобно дистанцу од најмање 2 метра

           
 

Обавештење о упису ученика у први разред

22.05.2020.

Обавештење о упису у први разред основне школе

Поштовани,

Захваљујемо Вам се што сте исказали интересовање за упис детета у нашу Школу.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину.

Да бисте електронским путем заказали термин за упис, на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године

Уколико нисте у могућности да сами закажете термин за упис и тестирање преко портала Е управе, тј електронским путем, овлашћена лица Школе ће то учинити уместо вас на следећи начин:

-почев од 21.05.2020.године овлашћено лице школе (школски психолог Марија Новаковић или секретар школе Борка Милојевић) ће Вас позвати на телефон који сте дали приликом исказивања интересовања за  упис детета, у циљу договора да ли желите да лично, електронским путем, преко портала закажете тестирање и упис или да то овлашћено лице школе учини уместо Вас;

-уколико се определите за овлашћено лице, исто ће Вам понудити  термин за упис и тестирање у оквиру термина који је претходно Школа  дефинисала на порталу е управе;

-након добијања од Вас инструкција у погледу термина, овлашћено лице школе ће почев од 28. маја извршити заказивање на порталу Е управе

-родитељ са дететом долази у Школу у заказани термин, тј термин који је договорио са овлашћеним лицем Школе.

Приликом доласка у Школу родитељ, мора имати маску и рукавице .

ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ   Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред.

                                    Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

Уколико имате неких нејасноћа можете се обратити секретару Школе на број 031/3831-268

Желимо Вашем детету срећан полазак у школу!

С поштовањем,
Запослени у Основној школи "Димитрије Туцовић" Чајетина

 

           
 

Пријемни испит за специјализоване школе и одељења

19.05.2020.

Пријављивање за полагање пријемних испита (слањем мејла или директно) обавља се од 18. до 21. маја 2020. године. Средња школа обезбеђује да се у периоду од 8 часова до 20 часова, на мејл адресу која је наведена и потврђена од стране школе, потврђује пријем пријаве.

 Коначан списак локација где ће се обавити пријемни испит биће објављен након извршених пријава и сагледавања просторних капацитета гимназија који обезбеђују епидемиолошку безбедност кандидата.

 Предаја спортске документације за Спортску гимназију и одељења ученика са посебним способностима за спорт реализоваће се 8. и 9. јуна у школама које имају ова одељења. Образац пријаве и спортске документације тим гимназијама биће благовремено достављен.

Детаљније информације се налазе на сајту МПНТР.

http://www.mpn.gov.rs/polaganje-prijemnih-ispita-za-upis-u-specijalizovane-srednje-skole-i-odeljenja/

           
 

Други пробни завршни испит 1. и 2. јун 2020.

18.05.2020.

Други пробни завршни испит биће одржан 1. и 2. јуна 2020. на следећи начин и по следећој динамици:.

У понедељак 01. јуна 2020. ученици осмог разреда долазе у школу и од одељењског старешине добијају тест из Српског језика и комбиновани тест. Тестове раде кући и враћају их одељењском старешини сутрадан односно у уторак 02. јуна 2020. године када раде пробни тест из Математике. Ученици подижу тестове у школи у којој су похађали наставу, односно ученици из Чајетине у матичној школи у Чајетини, ученици са Златибора у ИО Златибор а ученици из Јабланице у ИО Јабланица.

Тестови се подижу у времену од 8 до 12 часова. Том приликом морају се спроводити мере заштите здравља ученика и запослених. Због тога је школа направила динамику подизања тестова да би се избегло да велики број ученика буде у школи у исто време.

Од 8.00 до 08.30 тестове подижу ученици који у дневнику имају редни број од 1 до 5.

Од 8.30 до 09.00 тестове подижу ученици који у дневнику имају редни број од 5 до 10.

Од 9.00 до 09.30 тестове подижу ученици који у дневнику имају редни број од 10 до 15.

Од 9.30 до 10.00 тестове подижу ученици који у дневнику имају редни број од 15 до 20.

Од 10.00 до 10.30 тестове подижу ученици који у дневнику имају редни број од 20 до 25.

Молимо родитеље и ученике да испоштују ову сатницу. Уколико је неко од ученика оправдано спречен да у том термину подигне тест, дужан је да о томе обавести одељењског старешину који ће одредити нови термин за преузимање тестова.

Приликом доласка у школу ученици и родитељи су дужни да се придржавају мера за заштиту здравља које је прописала Влада Републике Србије ( морају имати заштитну маску, рукавице, приликом уласка у школу морају проћи кроз дезинфекциону баријеру... У школу улази по један ученик, док ученици који чекају испред школе дужни су да држе међусобно дистанцу.

Ученици тестове раде код куће истог дана, а урађене тестове предају одељењском старешини 02. јуна.

У уторак 02. јуна ученици полажу тест из Математике у школи. Ученици раде тестове у школи у којој су похађали наставу, односно ученици из Чајетине у матичној школи у Чајетини, ученици са Златибора у ИО Златибор а ученици из Јабланице у ИО Јабланица. Рад на тесту почиње у 8 сати и ради се 2 сата, односно до 10 сати. Ученици ће бити распоређени у учионицама по мањим групама. Распоред ученика по учионицама биће накнадно достављен и ученике ће о томе обавестити одељењски старешина.

Тог дана ученици враћају одељењском старешини урађене тестове из Српског језика и комбиновани тест. Тестове ће прегледати предметни наставници и ученици ће бити о томе обавештени.

Напомињемо да су ученици дужни да се приликом доласка у школу придржавају мера за заштиту здравља које је прописала Влада Републике Србије. Морају да имају средства заштите (маске и рукавице), приликом уласка у школу пролазе кроу дезинфекциону баријеру. Ученици који имају повишену температуру не долазе у школу. Морају држати прописану дистанцу у односу на друге ученике.

           
 

Оцењивање током трајања наставе на даљину

Поштовани родитељи,

као ште сте већ упознати почело је са оцењивањем ученика током трајања наставе на даљину. Тим наше школе кога чине, мр Зорица Милосављевић, педагошки саветник, Марија Новаковић, школски психолог и Јелена Жугић, школски педагог припремио је презентацију на који начин ће се вршити оцењивање као и који су критеријуми за оцењивање. Потребно је да се упознате са презентацијом да би стекли јаснију слику о критеријумима за оцењивање.

Оцењивање током учења на даљину PPT презентација

Оцењивање током учења на даљину PDF

 

           
 

Обавештење у вези пробног он лајн тестирања

  Postovani,

 S obzirom na to da su neki od ucenika imali problema sa internetom i pristupom platformi u toku dana, obavestavamo Vas da ce oni koji danas nisu uspeli da urade test iz matematike, moci da ga urade i sutra u periodu od 8 do 16 casova.

Rezultate danasnjih pokusaja ucenici mogu pogledati u okviru aplikacije a dostupni su danas od 22:30h.

 Srdacan pozdrav,

 TeslaEDU Team

           
 

Организација пробног он лајн тестирања

    Данас су ученици осмог разреда имали прилику да процене своје знање из српског/матерњег језика. Према првим повратним информацијама у једном краћем периоду дошло је до преоптерећења система, што је код одређеног броја ученика довело до непријатности. Брзом реакцијом компаније Комтрејд и Канцеларије за информационе технологије активирани су додатни ресурси, чиме су отклоњена успорења у раду система.
     Имајући у виду наведене околности донета је одлука да се термин за решавање теста данас 22.04.2020. продужи до 21.30 часова, што ће бити и у наредна два дана.
     Да бисмо омогућили равномерно оптерећење система сугеришемо следећу организацију тестирања у односу на период у коме ће ученици приступати платформи:
- у термину од 8 до 12 часова тестове треба да решавају ученици са територије АП Војводине
- у термину од 12 до 16 часова тестове треба да решавају ученици са територије Града Београда
- у термину од 16 до 21,30 часова тестове треба да решавају сви остали ученици (ван територије АП Војводина и ван територије Града Београда)
    Потребно је да ученицима осмог разреда доставите информацију о предложеним терминима за приступ платформи за онлајн теститање током наредна два дана.

    Срдачно,
 Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 

           
 

Упутство за приступ платформи "mojaucionica.gov.rs"

Драги родитељи,

овде можете преузети комплетно упутство за приступ платформи mojaucionica.gov.rs на коме ће ученици осмог разреда радити пробни завршни испит

Преузми упутство 

           
 

Пробни завршни испит за ученике 8. разреда

Поштовани ученици и родитељи,

Oнлајн пробно тестирање ће бити спроведено по следећој динамици:

22. априла 2020. - тест из српског/матерњег језика
23. априла 2020. - тест из математике
24. априла 2020. - комбиновани тест


Ученицима ће сваки тест  бити доступан 12 сати (од 8.00 до 20.00) , како би могли да му приступе у време кад технички или други организациони или породични услови дозвољавају.
Преко платформе mojaucionica.gov.rs и налога који им је проследио одељењски старешина, ученик приступа решавању тестова.
Ученик ће на почетку сваког теста бирати језик на којем ради тест.
Сваки ученик ће моћи само једном да приступи решавању теста, које ће бити временски ограничено! То значи да када ученик приступи тесту, мора и да га заврши у року предвиђеном за рад. На почетку теста, ученици ће добити обавештење о дужини трајања тестирања.
Повратну информацију о резултатима теста ученик ће моћи да види након дванаесточасовног истека времена за решавање теста, када ће решења бити доступна, а ученик ће моћи да им приступи и анализира их. Наведено ће бити могуће логовањем на платформу са истим приступним налогом као и за решавање тестова.
Анализе задатака сва три теста ће бити емитоване и на каналу РТС 3, у терминима који ће накнадно бити утврђени.
За ученике који немају техничке могућности да раде онлајн тест (они који не прате наставу онлајн), школама ће бити на располагању сва три теста у ПДФ формату, на дан комбинованог теста, тј. 24. априла, како би их одштампале и проследиле родитељима. Уколико су у могућности, родитељи могу да дођу до школе и преузму тестове у складу са мерама безбедности и под условом да не буду уведене ригорозније мере забране кретања. Ради ефикасности и што већег обухвата ученика тестирањем, препорука је да школе на време обавесте родитеље и прикупе информације о потребама за штампаним тестовима. Ове тестове родитељи неће враћати школи, већ ће наставници кроз редовну комуникацију са овим ученицима добити информације о њиховом постигнућу и на основу тога дати упутства и материјале за учење - припрему за завршни испит.
Уколико не буду постојали услови за преузимање штампаних тестова, ученици ће преко РТС-а моћи да виде задатке и њихова решења.  

           
 

Упитник за родитеље - учење на даљину

 Драги родитељи,

молимо вас да попуните анкету о оптерећености ученика наставом на даљину. То можете учинити на следећем линку

https://forms.gle/UR2bfotQAVvVB96i7  

Веома је једноставно и потребно вам је пар минута за то. Хвала вам.  

           
 

Припрема за малу матуру на РТВ

Радио телевизија Војводине је припремила видео садржај за припрему мале матуре. Кликом на слику можете пратити овај садржај.

 

           
 

Обавештење о упису ученика у 1. разред основне школе

ОБАВЕШТЕЊЕ РОДИТЕЉИМА О УПИСУ ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. години

            У школској 2020/2021.години у први разред уписују се деца рођена од 01.03.2013. године до 28.02.2014.године.
Због ванредног стања, уместо уписа деце у први разред, родитељи и законски заступници деце од 01.04.2020.године имају могућност да ступе у контакт са школом преко нове услуге "Исказивање интересовања за упис у основну школу" на порталу еUprava (https://euprava.gov.rs/usluge/5569).
На овај начин школа ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у нашу школу.
Родитељи који ће користити наведену елсктронску услугу, накнадно ће бити обавештени  о датуму уписа детета у први разред.
Након дефинисања датума уписа у основну школу, на порталу еUprava биће доступна услуга за заказивање термина за тестирање и упис деце, тако да родитељи и други законски заступници деце једним доласком у школу изврше тестирање и упис детета у први разред без доношења извода из натичне књиге рођених, потврде о пребивалишту детета и извештаја о извршеном лекарском прегледу.
Уколико родитељи не могу да приступе порталу еUprava, интересовање за упис детета у нашу школу могу исказати слањем пријаве(у слободној форми)  која садржи податке о имену и презимену детета, датуму рођења, пребивалишту детета, име и презиме једног од родитеља и број телефона (број мобилног), на e-mail: sekretarostucovic@gmail.com  или телефоном на број секретара школе 062/276-521 почев од 01.04.2020. године, сваког радног дана у периоду од 9 часова до 15 часова.И ови родитељи ће бити обавештени о датуму тестирања и уписа детета.
За све нејасноће родитељи се могу обратити на наведени број телефона.
Желимо Вам добро здравље и останите код куће.

           
 

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

Поштовани родитељи,

ово је обавештење које је послала гимназија из Ужица атиче се пријемног испита за упис у одељења за надарене ученике.

   

> ПРИЈАВЉИВАЊЕ УЧЕНИКА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНИХ ИСПИТА

> Пријављивање ученика за полагање пријемних испита за упис у одељења за надарене (одељење за рачунарство и информатику) обавља се ЕЛЕКТРОНСКИ, путем ВЕБ ПРИЈАВЕ, која се налази на адреси: https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

> Пријављивање почиње у уторак, 31. марта 2020. године и траје закључно са уторком, 7. априлом 2020. године.

> Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира реализацију ОНЛАЈН пријемног испита а термин полагања ће накнадно бити објављен.

> За сва питања и нејасноће можете се обратити директору Ужичке гимназије на телефон 065/6622-062.

> Центар за младе таленте организује бесплатну онлине припрему за пријемни испит из математике за упис у специјална одељења (обдарени ученици за рачунарство). Сајт се налази на адреси : https://www.cmt.edu.rs.  За коришћење материјала на сајту потребна је регистрација на сајт.                          

           
 

Обавештење за родитеље ученика осмог разреда

    Осмаци  који желе да упишу неку од средњих школа за ученике са посебним способностима за школску 2020/21. годину  - уметничку, музичку, спортску гимназију, рачунарско одељење гимназије.. пријављивање  за пријемни испит обавиће електронским путем, у складу са дописом Министарства просвете ,науке и технолошког развоја  на следећу адресу :
                          
https:// prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/

    Пријава траје од 31.3. до 7.4. 2020.
Што се тиче уписа у војне школе, ученици су се већ пријавили , а потребно је да прате сајт војне школе.
За сва питања отворена је електронска адреса prijemni.ispit.srednje@mpn.gov.rs

Допис

           
 

Распоред часова важи од 30.03.2020. године

5. разред
6. разред
7. разред
8. разред

           
 

Промене школског календара за 2019/20.

МПН је доставило измене школског календара по коме пролећног распуста који је планиран од 11. априла до 20. априла 2020. године неће бити, већ ће се у том периоду наставити са наставом на даљину према устаљеном распореду школе.

Цео допис Министра можете преузети овде

           
 

Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,

Овде можете прочитати део дописа Школске управе Ужице који се односи на понашање ученика у току учења на даљину.

Родитељи ученика да обрате пажњу на садржаје које ученици постављају током процеса онлајн учења, те да их информише да ће непримерено понашање ученика утицати на  оцену из владања на крају школске године.
    Потребно је да наставници и стручни сарадници подсете ученике на правила понашања на онлајн платформама за учење, бележе непримерена понашања, информишу родитеље и уклањају непримерени садржај са платформи које користе у свом раду.
    Уколико школа има сазнања о дигиталном насиљу између ученика које се наставља и поред информисања родитеља и/или представља посебан ризик по ученика/ке изложене насиљу потребно је да поднесе пријаву надлежном Министарству унутрашњих послова и о томе извести надлежну Школску управу.

           
 

24.03.2020. Обавештење за родитеље

Поштовани родитељи,


Услед ванредног стања и новонастале ситуације у нашој земљи принуђени смо да прилагодимо свој начин рада. Школе су организовале учење на даљину као једини тренутни могући вид наставе. Образовање или учење на даљину се фокусира на методе учења и технологију с циљем да кроз њих, најчешће појединачно, пренесе знање ученицима који нису физички присутни у близини наставника.Овакав начин рада је новина и за нас, просветне раднике, за родитеље и ученике те је потребно мало времена да све функционише како треба.
Наставници наше школе су, у рекордном року, организовали овакав вид наставе. Велику улогу у овом процесу имате и ви родитељи. Уз заједничко ангажовање вас, ученика и школе надамо се да ћемо успети да превазиђемо све проблеме. Апелујемо на вас да се максимално укључите у рад ваше деце и да, као и до сада, сарађујете са одељењским старешином. Веома је битно да у овој ситуацији деца буду укључена у наставни процес и имају обевезе. Ученици ће бити углавном код куће и јако је битно да своје слободно време не проводе узалуд. Начини на који  ви као родитељи можете да помогнете, првенствено за добробит своје деце су следећи :
-разговарајте са својом децом о тренутној ситуацији, објасните им шта се догађа
-пропратите да ли Ваше дете прати програм РТС-а или Планета платформе у назначено време
- пропратите да ли Ваше дете сарађује са одељењским старешином и наставницима
- пропратите да ли извршава задатке које зада наставник
-одржавајте контакт са одељењским старешином

Морамо да нагласимо да смо, током ове прве недеље новог начина рада, презадовољни озбиљношћу и посвећеношћу деце. Чини се да је већина ученика озбиљно схватила своје задатке. Надамо се да ће тако остати и убудуће и апелујемо на вас родитеље да нам у томе помогнете.
За све евентуалне недоумице, питања, сугестије можете контактирати са педагошко -психолошком службом наше школе на адресе marijaosdt@gmail.com   jelenazugic05@gmail.com.

 

                         Колектив Основне школе ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

           
 

Распоред ТВ лекција на каналима РТС-а 23.3-27.3.2020.

1. разред
2. разред
3. разред
4. разред
5. разред
6. разред
7. разред
8. разред

           
 

Додатна подршка ученицима и родитељима

Сви ученици и родитељи којима је потребна додатна подршка у току трајања наставе на даљину могу контактирати нашу педагошко-психолошку службу на следеће мејл адресе

Марија Новаковић, психолог marijaosdt@gmail.com 062 276 528

Јелена Жугић, педагог jelenazugic05@gmail.com

           
 

Обавештење за родитеље

Обавештење за родитеље о начину спровођења наставе на даљину

             Свакодневно, почев од 8.00 часова, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени и адаптирани образовни садржаји за ученике основне школе.

             Часови ће бити емитовани на РТС Kанал 3, према распореду по разредима, који ће дан пре емитовања бити доступан на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја(распореднаставе.гов.рс). Родитељи који немају РТС 3 могу приступити преко Портала РТС Планета преко рацунара или мобилних телефона. Интернет се за коришћење овог портала неће наплаћивати, тј. моћи ће да се приступи бесплатно (линк до Портала РТС Планета)

             За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.

             За ученике 8. разреда емитоваће се едукативни садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту

             За ученике којима је потребан структуриран индивидуализован приступ у раду, односно прилагођавање у оквиру индивидуалног образовног плана(ИОП), ИОП-1, ИОП-2 и ИОП-3, потребно је да наставници припреме посебне материјале за учење и да их учине доступним ученицима на начин који договоре са њиховим родитељима.

             У случају да интернет није доступан свим ученицима, распоред часова који ће бити емитовани на РТС Kанал 3 редовно објављују на месту које је директно доступно ученицима и родитељима. Места на којима може бити истакнут распоред су: улаз школе, спољашња огласна табла и слично. Распоред часова може се прослеђивати и путем СМС порука и друштвених мрежа (Вибер група и слично).

             Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредних дана.

             Истовремено са емитовањем ТВ часова, потребно је да наставници у сарадњи са одељењским старешинама, остваре потребну комуникацију са ученицима и/или њиховим родитељима и када је потребно да дају додатна упутства за учење након емитованих садржаја (нпр. додатне презентације или задаци за вежбање у радној свесци, домаћи задаци – есеји, анализе, презентације, илустрације, цртежи и друго).

             На основу материјала које наставници достављају ученицима и на основу повратних информација ученика након праћења ТВ лекција (часова) и других образовних садржаја, потребно је да наставници бележе податке о напредовању ученика до којих могу доћи кроз различите врсте размена (домаћи задаци, структурирана вежбања и провере, есеји, пројекти, презентације, цртежи и др.). Своје радове и домаће задатке ученици могу достављати наставницима путем мејла (слике, фајлови) или у оквиру одабране онлајн платформе.

Цео допис министра можете преузети овде

           

Сајт са распоредом часова на програмима РТС-а

На сајту www.rasporednastave.gov.rs свакодневно излази распоред часова, који ће бити емитовани на РТС

https://www.rasporednastave.gov.rs/

           

Допис министра од 16.03.2020.

Допис у вези начина организације учења на даљину

Преузми

           
 
 
 
 
 
Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта