Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Друга седница Еко-одбора у школској 2016/2017. години, у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини

У Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, 28.10.2016, одржана је друга седница Еко-одбора за ову школску годину. На седници је усвојен Програм заштите животне средине, као и листа чланова Еко-одбора.

Наставница Биологије Снежана Тучић присутним члановима представила је активности које су у четвородневном трајању реализоване у „Петници“. Она је са својом ученицом Јеленом Ђукић била учесник у овом програму очувања природе који организује WWF Академија за природу. Након обуке Основна школа „Димитрије Туцовић“, заједно са Гимназијом „Јосиф Панчић“ и Бајине Баште, проглашена је за Амбасадора Националног парка „Тара“. Томе је допринео добар еколошки глас ове школе. Активности су биле занимљиве и многобројне- обилазак биодиверзитета Петнице, радионице о еколошком отиску, предавања, изложбе, разматрање еколошких проблема и предлог решења. Након ове активности, следи организовање школског тима и припрема предлога школског пројекта.

На седници су представљене активности реализоване у септембру и октобру, и закључено је да је у овако кратком периоду обухваћен велики број активности: обележен је Дан чистих планина у сарадњи Еколошке секције, Дечијег вртића „Радост“ и Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“, направљено је неколико изложби радова, поводом Дана заштите животиња и при изради Еко-кодекса. Предавања о здравој исхрани одржале су у школи на Златибору васпитачице  из вртића, а у Чајетини патронажна сестра Јелена Бабић. Настављена је и сарадња са КЈП „Златибор“, чији су радници заједно са ученицима уређивали школско двориште садећи биље. Ученици су израдили Еко-кодекс школе, у чију је израду био укључен велики број ученика и наставника на свим школским секцијама. Мр Зорица Милосављевић, координаторка Еко-школе, истиче велико ангажовање наставника, учитеља и ученика, као и темељну и традиционалну сарадњу са локалном заједницом.


За ову школску годину предвиђен је велики број активности, од којих би се посебно могло издвојити организовање Еко-вашара последњег дана школе, чиме ће бити обележен Пројектни дан.
Вредан рад и труд, и успех у овој области, биће још једном потврђени овој школи 10.новембра, када ће јој бити обновљен статус Еко-школе. 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта