Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Четврта седница Еко-одбора

У Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини, 6.6.2018. године, одржана је четврта седница Еко- одбора, последња у овој школској години. Сумирајући резултате рада из претходног периода, посебно се осврћући на недавно спроведене пројектне активности, чланови Еко-одбора посебну пажњу посветили су договорима око организовања Еко- вашара, који ће се одржати последњег наставног дана. Координаторка Еко-школе Зорица Милосављевић је кроз презентацију приказала све реализоване активности у овој школског години. Истакла је ангажовање свих ученика и наставника. Реализовано је и неколико пројеката: Велики лов на биљку- Тојота пројекат, Млади еко-репортери, Свака лименка се рачуна и Тетра Пак креативни конкурс.

Ученици су протеклих дана обележили Дан заштите животне средине, када је тим  поводом спроведена акција прикупљања текстила за помоћ удружењима особа са инвалидитетом, уређивало се школско дворише, припремао садни материјал за Еко-вашар, организовао Еко- квиз.
На седници су уручене награде ученицима који су учествовали на ликовним и литерарним конкурсима, и успешно одговорили на задате теме, везане за обележавање Дана заштите животне средине и Дана биодиверзитета. На литерарном конкурсу на тему „Природа је једино огледало у коме јасно видим себе“ награђене су Николина Јеремић и Лара Пипловић, а на ликовнм конкурсу на тему „Златибор кроз годишња доба“ награђене су Невена Бацетић, Јелена Марић, Катарина Лојаница, Теодора Ковачевић. Ученице су награђене дипломом и књигом.
Наредних дана следи организовање завршне активности за ову школску годину, Еко- вашара који ће бити организован последњег наставног дана, као и обнављање статуса Еко-школе. Еко-вашар се традиционално организује последњег наставног дана, 14. јуна, у чајетинском парку у преподневним сатима. У реализацији ће учествовати и друге школе са територије општине. Помоћ при организовању ове активности пружиће и КЈП „Златибор“ из Чајетине. Еко-вашар је хуманитарног карактера, јер ће прикупљени новац бити опредељен за побољшање услова рада Дневног боравка за децу са сметњама у развоју „Зрачак“.

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта