Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Наставак еколошких активности у новој школској години у Основној школи „Димитрије Туцовић“ у Чајетини

Основна школа „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и ове школске године наставља са еколошким активностима у овиру Еко-школе. Тема за ову школску годину је Биодиверзитет. Прва седница у овој школској години одржана је 26.9.2017. године. Симболично је одабран Дан чистих планина.

Присутнима се прво обратила директорка школе Милка Васиљевић, која је отворила седницу. Присутни чланови Еко-одбора су минутом ћутања одали пошту свом недавно преминулом  члану и веома важном сараднику, Недељку Жунићу, предузетнику који је помагао рад Еко-школе, и председнику Спортског риболовачког удружења, са којим је школа у Чајетини сарађивала.
Координаторка Еко-школе, мр Зорица Милосављевић је, представивши дневни ред, подсетила присутне на реализоване активности у претходној школској години: одржано је пет седница Еко-одбора, обележени су различити еколошки датуми у сарадњи са дечијим вртићима, Домом здравља, удружењима грађана, појединцима, КЈП „Златибор“, Зеленим саветом, ЈКП „Водовод Златибор“ и другим сталним партнерима који подржавају рад Еко-школе. Такође, реализовани су пројекти „Тојота- Велики лов на биљку“, Еко-пакет креативни конкурс, Тетра Пак конкурс. На крају школске године реализован је Пројектни дан кроз Еко-вашар, где су ученици веома успешно показали креативност и хуманост. Новац прикупљен продајом предмета од употребљених материјала дониран је Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини.

На седници је разматрана листа чланова Еко-одбора и предложени су нови чланови. Након тога, чланови су упознати са предлогом плана активности за наредну школску годину, и позвани да, до наредне седнице која ће се одржати за две недеље, изнесу своје предлоге.
Седница је завршена лепим речима о успешности програма и еланом за нове еколошке кораке.

 


 


 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта