Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Прва седница еко-одбора

Основна школа „Димитрије Туцовић“ у Чајетини и ове школске године наставља са еколошким активностима у овиру Еко-школе. Тема за ову школску годину је „Вода“. Прва седница у овој школској години одржана је 3.10.2018 године.
Присутнима се прво обратила координаторка Еко-школе мр Зорица Милосављевић, која је отворила седницу.

Координаторка Еко-школе, мр Зорица Милосављевић је, представивши дневни ред, кратко подсетила присутне на реализоване активности у претходној школској години: редовно су одржаване седнице Еко-одбора, обележени су различити еколошки датуми у сарадњи са дечијим вртићима, Домом здравља, удружењима грађана, појединцима, КЈП „Златибор“, , ЈКП „Водовод Златибор“ и другим сталним партнерима који подржавају рад Еко-школе. Такође, реализовани су и различити еколошки пројекти. На крају школске године реализован је Пројектни дан кроз Еко-вашар, где су ученици веома успешно показали креативност и хуманост. Новац прикупљен продајом предмета од употребљених материјала дониран је Дневном боравку за децу са сметњама у развоју „Зрачак“ у Чајетини.
На седници је размотрен план рада за текућу школску годину, који је допуњен, након чега је и усвојен. Предложене су и измене у листи чланова Еко-одбора и дати нови предлози.

Координаторка је најавила да ће током октобра школа обновити статус Еко-школе, истичући велики успех постигнут током пет година рада. Школа се у овај Међународни програм укључила 2013. године, када је била тек друга школа у Србији која је почела да реализује еколошке кораке. Припремајући редовно извештаје, мр Зорица Милосављевић је дошла на идеју да се уради еколошки приручник који ће бити представљен кроз петогодишњи рад Еко-школе, а који ће послужити као пример добре праксе свим школама које тек крећу на овај еколошки пут или онима које желе да унапреде свој рад. На приручнику ради заједно са Јагодом Јеремић, наставницом српског језика и чланом Еко-одбора.
Седница је завршена  договором о наредним активностима.

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта