Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

Обележен Светски дан вода

Ученици ОШ „Димитрије Туцовић“ су на часовима редовне наставе и ваннаставних активности обележили 22.03. Светски дан вода. На часовима хемије и  биологије (кроз интердисциплинарну наставу), српског језика, страних језика, историје, географије, ликовне културе  и грађанског васпитања, кроз групни рад, квиз, презентације о води и разне друге начине, указано је на значај вода.

 У издвојеном одељењу на Златибору, чланови Еколошке секције и Чувари природе су у холу школе, на паноу, изложили своје радове које су припремили за обележавање овог важног, еколошког датума. Родитељи и други посетиоци који долазе у школу имаће у наредном периоду прилику да погледају радове ученика, али и да сазнају нешто ново.

На Променљивом паноу Еко-школе у холу школе у Чајетини су изложени ликовни радови који су награђени на конкурсу расписаном  поводом обележавања Дана вода. Награђеним ученицима захвалнице и књиге су уручене у градској библиотеци приликом извођења јавног часа. Свим награђеним ученицима, награде је уручила Јагода Јеремић, професорка српског језика и књижевности, чланица Еко-одбора школе.
У вечерњим сатима,  у Библиотеци „Љубиша Р.Ђенић“, ученици и запослени из школе су у присуству родитеља и других гостију  повезали и обележили два битна датума: 21. март Дан поезије и 22. март Дан вода. Да су ове две теме и те како спојиве, показали су нам говорећи о води кроз занимљиве податке стеченим знањем из биологије, физике, хемије, географије, српског језика.О значају воде за људски организам говорила је Мирјана Лазовић, патронажна сестра  из Дома здравља Чајетина.

 

Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта