Основнa школa ,,Димитрије Туцовић" Чајетина

ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА ПРОЈЕКТНОГ ТИМА „ЧУВАРИ ПРИРОДЕ”

ШКОЛСКИ ПРОЈЕКАТ     " Златиборе, питај Тару"

С обзиром да је наша школа постала један од амбасадора Националног парка Тара, 8. новембра 2016. године формиран је пројектни тим који ће спровести низ активности везане за промоцију овог заштићеног подручја.

Наставница биологије Снежана Тучић представила је предлог плана школског пројекта и чланове пројектног тима. Циљ овог пројекта је да наши ученици стекну нова знања о НП"Тара", о биодиверзитету Таре и Златибора. Научићемо наше ученике како да се сналазе у природи. Како  правилно да се понашају у природи, да је чувају и сачувају и за будуће генерације. Желимо да та знања примене и на нашој планини, где се све мање води рачуна о заштити природе. У пројектни тим укључено је једанаест наставника и  једанаест ученика, који ће сарађивати са представницима одређених предузећа и удружења(ЈКП ,,Златибор”, ТО ,,Златибор”, ЈП ,,Србија шуме”, еколошка удружења: ,,Е зона” и ,,Сердар”, Планинарски клуб ,,Торник”, Дом културе Чајетина, медији).
У оквиру пројекта биће организована предавања о Националном парку Тара у сарадњи са управљачима НП, о угроженим врстама и многим занимљивостима о Тари. У децембру ће бити расписан литерарни и ликовни конкурс. Радови са конкурса, представе и скечеви које прирпреме ученици биће представљени на приредби која ће бити одржана 21. марта 2017. године у  Дому културе у Чајетини.
Планирано је да се на Дан планете Земље спроведе акција на тргу на Златибору, у оквиру које ће се делити промотивни материјал о Тари и Златибору, као и еколошке поруке са циљем  да се што више људи укључи у очување природних лепота нашег краја.
Почетком маја биће организован обилазак Таре за ученике и наставнике који су активно учествовали у овом пројекту. Након тога, средином маја, сви учесници моћи ће да се забаве на прослави поводом успешног завршетка пројекта.

Сачувајмо природу и за сутра! Шта ви можете да урадите?
Насловна | Историјат | Новости | Управа | Запослени | Документа | Галерија | Контакт
Copyright© OШ,,Димитрије Туцовић" Чајетина Тим за израду сајта